IMG_0808.PNG

Hoi!

Wat leuk dat je op mijn site kijkt. Ik ben Shiryl en dit is mijn blog. Ik deel recepten en andere etensgerelateerde dingetjes. Mocht je meer willen weten over mij klik hier of op ABOUT in het menu

Bubble tea

Bubble tea

bobahorizontaal.jpg

Bubble tea of boba tea is enorm populair. Je kan het in elke denkbare smaak kiezen met verschillende soorten 'bubbels'. Vooral in Azië is het razend populair, het komt oorspronkelijk dan ook uit Taiwan. In Nederland kan je vaak kiezen tussen een fruitthee of een melkthee. Elke keer als ik langs de 8tea5 liep kon ik het niet laten om voor 4 euro zo'n lekkere bubble tea te halen. Op een gegeven moment haalde ik het zo vaak, dat ik erover nadacht om het zelf te maken om geld te besparen en niet de deur uit te hoeven. Nu blijkt het totaal niet moeilijk om thuis bubble tea te maken! In dit recept zal er uitgelegd worden hoe je een basic melkthee kunt maken, met een kleine twist: ahornsiroop. 

Tapioca ongekookt

Tapioca ongekookt

Bij de meeste bubble tea bars kun je allerlei verschillende 'bubbels' kiezen maar het hoort eigenlijk met tapiocaparels gemaakt te worden. Deze zijn te vinden bij de toko, je hebt de standaard zwarte parels, maar je hebt zelfs een soort regenboogvariant. Let er wel op dat je niet de witte tapiocaparels koopt, die kan je niet gebruiken voor de thee. 

Tapioca gekookt

Tapioca gekookt

De melkthee is op basis van een zwarte thee, in dit recept is gekozen voor assam. Ook wordt boba tea vaak gemaakt met sojamelk, dat geeft het die typische smaak. 

Bubble milktea

Bubble tea is iets waar je misschien niet zo snel over nadenkt om het thuis te maken, maar je kan het in 10 minuutjes klaar hebben!


Bubble milktea met ahornsiroop 

Voor twee glazen bubble tea, bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 300 ml sojamelk
  • 200 ml water
  • 4-5 el tapiocaparels
  • 2-3 tl suiker
  • 2 tl zwarte thee (bv. assam), of twee theezakjes
  • 1/2 tl vanille-extract 
  • 1 1/2 el ahornsiroop

Begin met de tapiocaparels, kook deze in een ruime hoeveelheid water, voor ongeveer 5 minuten. Giet af ze af in een kommetje en doe er de ahornsiroop bij. 

Verwarm in een andere pan het water en de sojamelk. Als het bijna kookt voeg je de thee (in een filter) en vanille-extract toe. Laat de thee 2 minuten trekken. 

Verdeel de tapiocaparels en ahornsiroop over twee glazen. Voeg daarna de melkthee toe, een rietje breed genoeg waar de parels door kunnen en je bent klaar! 

Bubble tea in a weck glass

Ma Po Tofu

Ma Po Tofu

Gyoza met varkensvlees

Gyoza met varkensvlees

0