IMG_0808.PNG

Hoi!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Ik schrijf van alles over eten en reizen. Ik verkies zout boven zoet, hou heel erg van ramen en hou zoals elke millennial enorm veel van reizen.

Maple Syrup Granola

Maple Syrup Granola

DSC01452.jpg

Granola, ik zie het overal voorbij komen. Eenst dacht ik dat het gewoon hetzelfde als muesli was, alleen dat het de hippere, engelse term was. Nu blijkt het de geroosterde, gezoete variant van muesli te zijn. Het ongezonde broertje zeg maar. Ikzelf ben dol op de granola van Dorset Cereals en met name degene in de gele verpakking. Volgens mij was het met vanille, honing en een heleboel noten. Heerlijk. Het minpuntje ervan was dat het best wel prijzig was en het waren kleine verpakking waar je hooguit een halve week mee deed. Daarnaast vond ik hem wel lekker, maar het altijd beter toch? 

Dus kwam ik op het idee om mijn eigen granola te maken. En als ik toch alles mag kiezen dan zou ik het liefst er eentje maken met de smaak van maple syrup oftewel ahornsiroop. Ahornsiroop is niet goedkoop, maar het is zo lekker. Schijnbaar heb je meer dan 40 liter sap nodig om 1 liter maple syrup te maken dus dat verklaart waarom het een prijzig goedje is. Daarnaast wilde ik er een boel noten in hebben, zoals pecan, walnoten en amandelen. Na wat experimenteren met verschillende ingrediënten en recepten heb ik een eigen recept gemaakt met alle dingen erin die ik superlekker vind. Het misschien niet zo gezond als muesli maar man, wat is dit een lekkere start van je dag!

DSC01193.jpg

Ik heb bijna al mijn benodigdheden besteld op bodyenfitshop.nl. Je bent in de eerste instantie meer geld kwijt, maar je kunt er een paar keer dit recept mee maken waardoor je in ieder geval goedkoper uit bent dan de Dorset Cereals, terwijl je meer noten in je granola hebt zitten én hij lekkerder is!

Voor het maken van dit recept gebruik ik cups, ik heb een set met maatcupjes (?) waardoor ik heel makkelijk alles kan scheppen, in plaats van alles af te moeten wegen met een weegschaal. 

Ingrediënten

Maple Syrup Granola met pecan- en walnoten

Voor ongeveer 7 porties, voorbereidingstijd: 10 minuten, kooktijd: 

Ingrediënten

  •  3 cups havervlokken/oats
  •  1/2 cup kokosrasp
  • 1 cup geschaafde amandelen
  • 1/2 cup pecannoten
  • 1/2 cup walnoten
  • 1/4 cup zonnebloempitten
  • 1/4 cup lijnzaad
  •  2 eiwitten
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1/4 cup en 2 el ahornsiroop
  • 1/2 cup kokosrasp
  • snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Meng in een kom alle droge ingrediënten bij elkaar. Klop de eiwitten op totdat ze wit en schuimig zijn, ongeveer halverwege een merengue zou ik zeggen. Vouw de eiwitten bij de rest van je ingrediënten, dit zorgt ervoor dat je van die 'klompjes' krijgt die je bij veel muesli ziet. 

2. Verdeel je mengsel over een ovenschaal, zorg ervoor dat het in een dunne laag is verdeeld zodat alles goed knapperig kan worden. Met dit recept heb ik het over twee schalen moeten verdelen. Laat je granola in ongeveer een half uur goed roosteren en schep na een kwartier alles goed om zodat het gelijkmatig knapperig wordt. Na een halfuur is je granola klaar! Laat het in een open pot/container afkoelen, anders gaat de warme granola stomen en wordt hij weer zacht.

DSC01190.jpg
Gingerbread Kerstkoekjes

Gingerbread Kerstkoekjes

Spaghetti Funghi

Spaghetti Funghi