IMG_0808.PNG

Hoi!

Wat leuk dat je op mijn site kijkt. Ik ben Shiryl en dit is mijn blog. Ik deel recepten en andere etensgerelateerde dingetjes. Mocht je meer willen weten over mij klik hier of op ABOUT in het menu

Spaghetti Funghi

Spaghetti Funghi

pastafunghi.jpg

Pasta, bijna iedereen houdt ervan. Het is ook lekker makkelijk, je kan de restjes groenten en vlees bij elkaar gooien en je hebt meestal wel een lekkere pastasaus! Deze pasta is ook lekker makkelijk, maar geeft wel degelijk een wow-effect. Dat is wat anders dan de typische studentenpasta! Een chique pasta die vega is, maar ook de vleesliefhebbers tevreden stelt. Ik raad je aan om voor een variatie paddestoelen te kiezen, maar ook alleen met kastanjechampignons heb je een topmaaltje.

Naast de mooie paddenstoelen zorgt ook de madeira voor een extraatje. Het geeft de roomsaus enorm veel smaak en het is ook nog eens in bijna alle supermarkten te vinden! Wees trouwens niet bang voor de alcohol er gaat vrij weinig van het spul erin en je kookt ook nog eens alle alchohol eruit, dus ook de kids mogen dit eten. 

In dit gerecht is gekozen voor spaghetti, maar je kunt natuurlijk elke pasta kiezen die je wilt. Ik vind persoonlijk dat spaghetti of linguine de lekkerste pasta die er is, ik vind het erg prettig eten. Voor de paddenstoelen ben ik naar de markt gegaan en heb ik cantharellen, mini shiitakes en beukenzwam meegenomen. Het zijn lekkere stevige en vlezige paddenstoelen met verschillende groottes en texturen. Je kan het zo gek maken als jezelf wilt. Maak deze pasta voor je vrienden en ze zullen denken dat je er erg veel moeite in hebt gestoken! 

ingredientenpastafunghi.jpg

Spaghetti Funghi met Madeira en Parmezaan

Voor 2 personen, voorbereidingstijd: 5 minuten, kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten

 • 200 gram spaghetti
 • 250 gram paddenstoelen, het liefst een mix
 • 2 tenen knoflook
 • 100 ml madeira
 • 150 ml (kook)room
 • 200 ml bouillon
 • paar takjes tijm
 • 25 gram boter
 • 1 1/2 el bloem
 • rasp van een halve citroen
 • 50 gram parmezaan

Bereidingswijze

Zet een pan met 2 liter water op voor de spaghetti, doe er een eetlepel zout bij. Snij of scheur je paddenstoelen in stukken, voor mooie paddenstoelen zoals de cantharellen laat ik ze heel. Snij ook de knoflook fijn. 

Bak de paddenstoelen met de boter op een middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg halverwege de knoflook en de tijm toe. Kook ondertussen je spaghetti in je andere pan gaar (al dente), dit duurt ongeveer 10-11 minuten. 

Als de paddenstoelen mooi bruin zijn en het vocht vanuit de paddenstoelen is verdampt voeg je de madeira toe, laat de alcohol er even uitkoken. Nu de madeira grotendeels is verdampt kun je de bloem toevoegen, bak deze gaar voor ongeveer een minuutje. Voeg de bouillon geleidelijk toe, als deze kookt kan ook de kookroom erbij. Maak de saus af door de parmezaan en de rasp van een halve citroen er doorheen te roeren. 

Giet ondertussen de spaghetti af als deze al dente is en bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de spaghetti aan je saus toe, met een beetje kookvocht. Vermeng de pasta goed met de saus, voeg meer kookvocht toe als het wat te droog oogt. Het is nu klaar om te serveren!

pastafunghi.jpg

Ik doe er nog wat parmezaan bovenop, zowel voor smaak als dat het er mooi uitziet! Eet smakelijk!


Maple Syrup Granola

Maple Syrup Granola

Ma Po Tofu

Ma Po Tofu

0