IMG_0808.PNG

Hoi!

Wat leuk dat je op mijn site kijkt. Ik ben Shiryl en dit is mijn blog. Ik deel recepten en andere etensgerelateerde dingetjes. Mocht je meer willen weten over mij klik hier of op ABOUT in het menu

Kenji Lopez-Alt’s Chocolate Chip Cookies

Kenji Lopez-Alt’s Chocolate Chip Cookies

Een echte klassieker die menigeen al geprobeerd heeft om te maken. De chocolate chip cookie. Simpel maar een echte favoriet. Je kunt met een beetje doorwerken al binnen een halfuur warme koekjes eten. Maar wat is nou echt de ultieme chocolate chip cookie? Het zal je niet verbazen maar de beroemde Kenji Lopez-Alt heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en is uiteindelijk met zijn ultieme recept gekomen. Ik heb het recept uitgeprobeerd met één kleine aanpassing (pure chocola in plaats van melk) en het is zeker een verslavend lekker koekje! Nou heb je dit koekje niet in een halfuur klaarstaan (ook al kan dat wel) het is zeker het wachten waard!

Het geheim in dit koekje zit hem in twee extra stappen die het klassieke recept perfectioneert. Zo vervang je de gewone boter door bruine boter en laat je het deeg een nachtje rusten in de koelkast, zodat de smaken zich nog beter ontwikkelen. Om het af te maken sprenkel je er wat sjiek zout overheen, ik gebruik fleur de sel. Je kunt ze al na een paar minuten eten als je ze gebakken hebt. Warm zijn ze echt mega lekker! Als dit recept eenmaal gemaakt hebt ga je dit veel vaker doen, ik in ieder geval wel!

ChoclateChipCookie.jpg


30 middelgrote koekjes, bereidingstijd: 30 minuten, baktijd: 10-15 minuten

Ingrediënten

 • 225 gram boter

 • 1 ijsblok

 • 280 gram bloem

 • 3/4 tl bak soda

 • 2 tl zout

 • 140 gram suiker

 • 2 grote eieren

 • 2 tl vanille-extract

 • 140 gram bruine suiker

 • 225 gram pure chocola, grof gehakt

 • fleur de sel, voor garnering

Bereidingswijze

 1. Doe de boter in een pannetje en laat deze langzaam smelten. Het moet een bruine boter worden dus laat deze zachtjes bubbelen tot deze lichtbruin begint te worden en het een notige geur begint te krijgen. Als de boter klaar is giet je het over een in een kom en doe je er het ijsklontje erbij. Zet de boter in de koelkast om het volledig af te laten koelen.

 2. Terwijl de boter aan het afkoelen is, meng de bloem, bak soda en het zout in een kom. Klop in een keukenmachine de suiker, eieren en vanille luchtig en lichtgeel, dit duurt ongeveer 5 minuten. 

 3. Voeg nu de bruine suiker en de bruine boter bij het eimengsel, meng het even door op middelhoge snelheid. Voeg nu de droge ingrediënten toe en meng het tot het nog niet helemaal een geheel is. Voeg nu de chocola toe en meng het verder tot één mooi geheel. Stop het deeg in een luchtdichte bak en het laat het minimaal 1 nacht rusten. 

 4. Als het deeg lang genoeg gerust heeft kan je daadwerkelijk de koekjes bakken. Verwarm de oven voor op 160°C. Voor middelgrote koekjes heb je ongeveer balletjes van 25 gram nodig. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes blijft aangezien ze flink uitlopen. Bak ze voor ongeveer 12 minuten als je je koekje niet te zacht en niet te krokant wilt. 

 5. Eenmaal uit oven, nog warm, kan je ze garneren met wat fleur de sel, dit maakt het echt af. Laat ze op een rooster afkoelen. De koekjes zijn eenmaal afgebakken nog 5 dagen goed, mits je ze luchtdicht bewaart. 

  Geniet van de koekjes!

Antwerpen food guide

Antwerpen food guide

David Chang's Momofuku Ramen

David Chang's Momofuku Ramen

0