IMG_0808.PNG

Hoi!

Wat leuk dat je op mijn site kijkt. Ik ben Shiryl en dit is mijn blog. Ik deel recepten en andere etensgerelateerde dingetjes. Mocht je meer willen weten over mij klik hier of op ABOUT in het menu

Antwerpen food guide

Antwerpen food guide

AntwerpenHeader.jpg

Een tijdje geleden heb ik een weekendje Antwerpen als verjaardagscadeau gegeven aan mijn vriend. We zijn al meerdere keren geweest en het blijft leuk om deze stad bezoeken, door de gemoedelijke sfeer, maar vooral omdat je er gewoon heel goed kan eten! Elke keer als wij naar Antwerpen gaan we net zoals de meeste foodies op zoek naar lijstjes vol met hippe eettentjes. In deze post laat ik jou mijn zes favoriete eettentjes zien, zowel voor lunch als diner!

1. BÚN ANTWERP

Met stipt op nummer één staat BÚN! Dit is één van onze favoriete restaurants aller tijden, je kunt hier zo lekker Vietnamees eten. Ze zijn zowel open voor diner als lunch en het is er vrijwel al-tijd druk. Je kunt alleen voor in de avond reserveren dus wees op tijd om een plekje te kunnen bemachtigen! Het restaurant heeft namelijk maar plek voor 12 man en je moet vanwege het ruimtegebrek buiten wachten tot er een plekje vrijkomt. Een wachttijd van een uur is niet ongebruikelijk, maar het is het zeker dubbel en dwars waard. De pho is phonemonal (hehe), maar het zijn vooral de kleine gerechtjes die er voor zorgen dat je verliefd wordt op dit kleine restaurant. Echt alles is lekker wat wij er geprobeerd hebben en met name de kokkels vinden wij een must try! Al om al een heel leuk restaurantje met een relaxte sfeer waar je waarschijnlijk een hoop dingen probeert die je nog niet eerder hebt gehad!

PHO

PHO

NOEDELS MET GEFRITUURDE VARKENSROLLETJES

NOEDELS MET GEFRITUURDE VARKENSROLLETJES

KOKKELS MET VIETNAMESE VINAGRAITTE

KOKKELS MET VIETNAMESE VINAGRAITTE

2. FELIX PAKHUIS

Vlakbij het Museum aan de Stroom (MAS) heb je het Felix Pakhuis. Je kunt er zowel lunchen en dineren, maar op de zondag kan je er ook geweldig uitgebreid onbeperkt brunchen. Denk aan het gebruikelijke croissantje, spek, eieren met koffie en thee, maar ook aan pasta, couscoussalade, taarten, panna cotta, vers perensap en nog veel meer. Voor €24,50 kan je 2 uur lang onbeperkt los gaan, voor €5,- extra krijg je er zelfs een cava bij. 

Antwerpen-22.jpg
Antwerpen-21.jpg

3. TINSEL

Wil je goed kunnen ontbijten en lunchen in het hippe Antwerpen-Zuid? Ga dan naar Tinsel bij de Vlaamse Kaai. Het is een hip, relaxt lunchtentje waar je ook lekker kan ontbijten. De kaart is apart maar toch vertrouwd, zo hebben wij havermoutpap en tosti met salade besteld die net even anders waren. Het eten is lekker en het pand heeft een 'schon kader'(mooie locatie) zoals de Belgen zouden zeggen!

Antwerpen-9.jpg
Antwerpen-11.jpg

4. UMAMIDO

Zin in een lekkere hete kom vol met ramen, probeer Umamido een keer. Ook gelegen in het hippe Antwerpen-Zuid in een mooi pand. Ze hebben ze de klassiekers zoals gyoza, edamame en tonkatsu ramen op het menu staan, maar ook kimchi, pork buns en een ramen van de chef. De tonkatsu en de shoyu ramen zijn een absolute aanrader die je honger naar een goede ramen wel stillen.

UMAMIDO

UMAMIDO

SHOYU RAMEN

SHOYU RAMEN

TONKATSU RAMEN

TONKATSU RAMEN

5. ZAOWANG 

Sushi kan altijd en overal! En het liefst hele goede! Dan zit jij bij Zaowang aan het juiste adres, dit sushirestaurant is zo populair dat het meerdere locaties door de hele stad heeft. Dit restaurant werd ons aangeraden door het hotel waar wij verbleven en het stelde zeker niet teleur. De sushi wordt voor je neus klaargemaakt en je kan zelfs de befaamde sushiboten bestellen! Wij konden met z'n tweetjes niet zoveel op maar kregen het wel op een mooie houten plaat (zie foto) geserveerd. De ebi tempura is trouwens ge-wel-dig! Echt fantastisch, verreweg de beste tempura die ik ooit heb gegeten. Dus alleen daarvoor al de moeite waard. Zaowang is stukken beter dan de all-you-can-eat variant.

SUSHI

SUSHI

DE SUSHIBAR

DE SUSHIBAR

EBI TEMPURA

EBI TEMPURA

6. FIVE GUYS

Oké, een fast food restaurant wordt niet bepaald gezien als culinair en nee het is ook buiten Antwerpen te vinden, maar voor ons was dit onze eerste ervaring met Five Guys en het was awesome. Er zijn een paar vestigingen in Nederland te vinden (bv Utrecht) maar er is er dus ook één in Antwerpen te vinden. Five Guys is een fast food restaurant, maar er wordt wel echt gekookt. Zo is er een open keuken en zie je mensen echt je eten klaar maken. Je kan je hamburger zelf beleggen en kiezen uit vijftien toppings, dus ga helemaal loco! Het wordt ook in een klassieke bruine papieren zak meegegeven die al na een paar seconden vol met vetvlekken zit. Je moet het niet vaker dan één keer per maand eten, maar man, dit is echt lekker! Vooral de milkshakes met baconstukjes (weird maar lekker) zijn bomb. De porties zijn ook asociaal groot dus ga voor klein of deel een medium met z'n tweetjes. Wat ook leuk is, is dat door heel het restaurant heen quotes van beroemde mensen aan de muur hangen. Zo zegt Heston Blumenthal dat de shakes geweldig zijn en schijnt het ook zo te zijn dat dit de favoriete keten is van Obama. Als het goed genoeg is voor Obama dan is het goed genoeg voor ons!

GREASY HEAVEN

GREASY HEAVEN

Zo dit waren mijn favorieten van Antwerpen! Tuurlijk zijn er nog veel meer pareltjes te vinden in de stad, maar als je naar één van deze plekken gaat zal je niet ontevreden vertrekken! Hopelijk ga je ook ooit in de toekomst naar Antwerpen! Sorry voor het overmatige gebruik van uitroeptekens maar ik word enthousiast van uit eten gaan! (Sorry not sorry).

Chai Latte

Chai Latte

Kenji Lopez-Alt’s Chocolate Chip Cookies

Kenji Lopez-Alt’s Chocolate Chip Cookies

0