IMG_0808.PNG

Hoi!

Wat leuk dat je op mijn site kijkt. Ik ben Shiryl en dit is mijn blog. Ik deel recepten en andere etensgerelateerde dingetjes. Mocht je meer willen weten over mij klik hier of op ABOUT in het menu

Chai Latte

Chai Latte

Je kent de Chai latte wellicht van de menukaart van de Starbucks of van één van die hippe lunchtentjes. Het is van origine een Indiaas drankje die nu op elke hipstermenukaart te bestellen is. Persoonlijk ben ik echt dol op een Chai latte, maar vind ik ze meestal maar tegenvallen als ik ze bestel. Ze zijn vaak smakeloos en lijken meer op de kop warme melk voor het slapen gaan dan op een echte goede Chai latte. Dus voordat je minimaal drie euro verspilt aan een hooguit middelmatige Chai latte, kan je deze ook zelf maken! Zonder al te veel op te scheppen vind ik mijn recept voor Chai latte de aller lekkerste (die ik tot nu toe heb gehad). Je bent in een kwartiertje klaar en dan kan je genieten van je eigengemaakte Chai latte, doei Starbucks.

ChaiLatteNew-2.jpg

CHAI LATTE

INGREDIENTEN 

 • 300 ml melk

 • 400 ml water

 • 15-20 kruidnagels

 • 5 pimentbollen of een flinke snuf gemalen piment

 • 6 kardemompeulen

 • 2 kaneelstokjes

 • 1 cm verse gember in plakjes

 • 2 el zwarte thee (bv. assam)

 • optioneel: 1 kruidnagel

 • optioneel: 6 peperbollen

BEREIDINGSWIJZE

 1. Verwarm in een pannetje alle kruiden behalve de gember, totdat deze geurig worden. Voeg de gember en het water toe samen met de zwarte thee. Breng het aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en laat het 10 minuten trekken.

 2. Verwarm ondertussen de melk in een pannetje of in de magnetron. Je kan deze eventueel opschuimen.

 3. Zeef de thee en verdeel de thee en de melk over twee mokken. Voeg eventueel naar eigen smaak suiker toe.

Geniet van je zelfgemaakte Chai latte!


ChaiLatte-10.jpg
Spruitjes tosti

Spruitjes tosti

Antwerpen food guide

Antwerpen food guide

0